Οστεοχόνδρωση της θωρακικής περιοχής - συμπτώματα σε γυναίκες με τα οποία μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια η ασθένεια

Οστεοχονδρωσία του μαστού σε μια γυναίκα

Η βλάβη στη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης συχνά συγχέεται με την παθολογία των εσωτερικών οργάνων. Οι πνεύμονες, η καρδιά, οι μαστικοί αδένες και το στομάχι που βρίσκονται εδώ μπορούν επίσης να προκαλέσουν πόνο σε αυτή την περιοχή. Για το λόγο αυτό, είναι συχνά δύσκολο για τους γιατρούς να διαγνώσουν την οστεοχόνδρωση της θωρακικής περιοχής: τα συμπτώματα στις γυναίκες συγχέονται με τη μαστοπάθεια.

Οστεοχονδρωσία του μαστού – συμπτώματα και αισθήσεις

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να σημειωθεί ότι η οστεοχόνδρωση είναι η πιο κοινή παθολογία της σπονδυλικής στήλης. Είναι φυσικά μια εκφυλιστική, δυστροφική βλάβη των μεσοσπονδύλιων δίσκων μεταξύ των σπονδύλων. Τέτοιες διεργασίες οδηγούν σε μη αναστρέψιμες αλλαγές στη σπονδυλική δομή, οι οποίες επηρεάζουν τη λειτουργικότητα ολόκληρης της σπονδυλικής στήλης.

Λόγω της πυκνής νεύρωσης και της παρουσίας μεγάλου αριθμού νευρικών ριζών, οι ασθενείς με οστεοχονδρωσία βιώνουν έντονο, μαχαίρι πόνο. Ταυτόχρονα, η φύση και η έντασή τους μπορεί να αλλάξουν. Αυτό περιπλέκει τη διαγνωστική διαδικασία: για τη διαφοροποίηση της θωρακικής οστεοχόνδρωσης, αναλύονται τα συμπτώματα και οι αισθήσεις στις γυναίκες, εξαιρουμένων των παθολογιών των μαστικών αδένων, της καρδιάς και του στομάχου.

Τα πρώτα σημάδια οστεοχονδρωσίας στις γυναίκες

Από όλα τα πιθανά σημάδια βλάβης της σπονδυλικής στήλης, ξεχωρίζουν οι οδυνηρές αισθήσεις. Ο έντονος, πονεμένος πόνος που αυξάνεται τη νύχτα όταν παραμένετε σε μια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι συχνά το πρώτο πράγμα που παρατηρείτε. Αυξημένος πόνος παρατηρείται επίσης κατά τη διάρκεια σωματικής δραστηριότητας με:

 • καμπύλες;
 • απότομες στροφές στο πλάι.
 • παρατεταμένη σωματική δραστηριότητα, ακόμη και σε χαμηλή ένταση.
 • βαθιά ανάσα;
 • Σηκώστε τα χέρια σας ψηλά.

Μερικοί ασθενείς παραπονιούνται για ένα αίσθημα σφιξίματος στην περιοχή του θώρακα. Εάν υπάρχει υποψία οστεοχόνδρωσης της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, τα συμπτώματα στις γυναίκες μπορούν να συμπληρωθούν με μια σειρά από σημεία:

 • μούδιασμα ορισμένων περιοχών της επιδερμίδας.
 • Αίσθημα κρύου στα κάτω άκρα.
 • πόνος στην προβολή του στομάχου και του οισοφάγου.
 • Δυσλειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα.
Ο αυξημένος πόνος στην πλάτη κατά την κίνηση είναι σημάδι θωρακικής οστεοχόνδρωσης

Βαθμοί οστεοχονδρωσίας

Τα συμπτώματα της θωρακικής οστεοχονδρωσίας στις γυναίκες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη φύση των εκφυλιστικών αλλαγών. Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, διακρίνονται τα αντίστοιχα στάδια της νόσου (βαθμοί):

 • 1ος βαθμός - διορθώνεται όταν παρατηρούνται αλλαγές στον πυρήνα του σκληρού δίσκου.Η υπερβολική καταπόνηση οδηγεί σε ξήρανση του κυτταρικού πυρήνα, γεγονός που οδηγεί σε μείωση του ύψους του μεσοσπονδύλιου δίσκου και στο σχηματισμό ρωγμών στην περιοχή του ινώδους δακτυλίου. Δεν υπάρχει πόνος, μερικές γυναίκες παραπονιούνται για ελαφριά ενόχληση με παρατεταμένη στατικότητα.
 • 2ος βαθμός – λόγω μείωσης του ύψους των μεσοσπονδύλιων δίσκων, μειώνεται η απόσταση μεταξύ των σπονδυλικών σωμάτων.Οι σύνδεσμοι της σπονδυλικής στήλης τελικά χαλαρώνουν. Οι σπόνδυλοι αποκτούν μεγαλύτερη κινητικότητα, κάτι που δεν είναι τυπικό για ολόκληρη την περιοχή του θώρακα. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο μετατόπισης. Ο πόνος εμφανίζεται κυρίως κατά τη διάρκεια της εργασίας. Άμεσα σε αυτό το στάδιο ανιχνεύεται η οστεοχόνδρωση της θωρακικής περιοχής και τα συμπτώματα στις γυναίκες γίνονται ξεκάθαρα.
 • Βαθμός 3 – Παρατηρείται ο σχηματισμός δισκοκήλης.Τα φαινόμενα αυτά συνοδεύονται από υπεξαρθρώσεις και ανάπτυξη αρθρώσεων των μεσοσπονδύλιων αρθρώσεων. Η κινητικότητα μειώνεται και υπάρχει μούδιασμα και μυρμήγκιασμα στα άκρα. Οι αισθήσεις πόνου καταγράφονται στην πλάτη, στον αυχένα και στο στήθος.
 • 4ος βαθμός – το σώμα προσπαθεί να αντισταθμίσει την υπερκινητικότητα των σπονδύλων και να προσαρμοστεί στη δυσλειτουργία της σπονδυλικής στήλης.Όπου τα σπονδυλικά σώματα έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, σχηματίζονται οστεόφυτα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε τσιμπήματα νεύρων και τραυματισμούς στους σπονδύλους.

Πώς να ξεχωρίσετε τη θωρακική οστεοχόνδρωση από άλλες ασθένειες;

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η οστεοχόνδρωση της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, τα συμπτώματα της οποίας στις γυναίκες γενικά δεν διαφέρουν από αυτά στους άνδρες, εμφανίζεται λιγότερο συχνά από τις βλάβες της αυχενικής και της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Ωστόσο, αυτό δεν διευκολύνει τη διάγνωση της νόσου. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων του εντοπισμού, πολλοί γιατροί συγχέουν την παθολογία με ασθένειες των οργάνων του θώρακα.

Ωστόσο, έμπειροι ειδικοί που ξέρουν πώς να αναγνωρίζουν τη θωρακική οστεοχόνδρωση ακόμη και στο πρώτο στάδιο προσπαθούν να αποκλείσουν ασθένειες του θώρακα, της καρδιάς, του στομάχου και των πνευμόνων. Επομένως, με τη θωρακική οστεοχονδρωσία δεν υπάρχει βήχας, σε αντίθεση με ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, οι οποίες συνοδεύονται πάντα από αυτό το σύμπτωμα.

Πώς να ξεχωρίσετε τη θωρακική οστεοχόνδρωση από τον πόνο στην καρδιά;

Στην πράξη, οι γιατροί αντιμετωπίζουν συχνά την κατάσταση ότι ένας ασθενής παραπονιέται για τακτικό πόνο στην καρδιά, αλλά οι αλλαγές στο καρδιογράφημα και το υπερηχογράφημα δεν εντοπίζονται. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οδυνηρές αισθήσεις στο στήθος στα αριστερά σχετίζονται με νευρολογικές διαταραχές λόγω οστεοχονδρωσίας. Όταν η απόσταση μεταξύ των παρακείμενων σπονδύλων γίνεται μικρότερη, οι ρίζες των νεύρων συμπιέζονται, προκαλώντας οδυνηρές αισθήσεις παρόμοιες με μια επίθεση ραγίσματος.

Εάν γνωρίζετε πώς να διακρίνετε τη στηθάγχη από τη θωρακική οστεοχόνδρωση, μπορείτε να εντοπίσετε αμέσως τις διαταραχές του μυοκαρδίου. Οι κύριες διαφορές περιλαμβάνουν:

 1. Στην οστεοχόνδρωση ο πόνος διαρκεί ώρες ή εβδομάδες, κυματίζεται, υποχωρεί και υποτροπιάζει. Με τη στηθάγχη, μια επίθεση πόνου διαρκεί 10-15 λεπτά και υποχωρεί μετά τα νιτρικά.
 2. Η εμφάνιση πόνου στην οστεοχονδρωσία, σε αντίθεση με τη στηθάγχη, δεν εμφανίζεται στο πλαίσιο της σωματικής δραστηριότητας.
 3. Ο νευρολογικός πόνος λόγω τραυματισμού της σπονδυλικής στήλης μπορεί να ανακουφιστεί με αναλγητικά, αλλά αυτά τα φάρμακα είναι αναποτελεσματικά σε ασθενείς με καρδιακή νόσο.

Θωρακική οστεοχόνδρωση και VSD

Τα συμπαγή σημάδια της θωρακικής οστεοχόνδρωσης στις γυναίκες πρέπει να διαφοροποιούνται από τις εκδηλώσεις της VSD. Σε αντίθεση με τις κακώσεις της σπονδυλικής στήλης, οι παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος χαρακτηρίζονται από μια σειρά συμπτωμάτων που πρέπει να προσέξουμε.Τα χαρακτηριστικά σημάδια του VSD περιλαμβάνουν:

 • ταχυκαρδία, πόνος στην καρδιά.
 • η εμφάνιση κρίσεων άσθματος·
 • ασταθής αρτηριακή πίεση λόγω διαταραχών του κυκλοφορικού (η πίεση στη θωρακική οστεοχόνδρωση είναι πάντα φυσιολογική).
Σε αντίθεση με τη θωρακική οστεοχόνδρωση, η VSD συνοδεύεται από πόνο στην καρδιά

Οστεοχονδρωσία του μαστού και πόνος στο στομάχι

Ο κοιλιακός πόνος στη θωρακική οστεοχόνδρωση προκαλείται από παραβίαση της εννεύρωσης των σπονδύλων που βρίσκονται στην προβολή του στομάχου. Εάν ο ασθενής έχει στομαχικές ενοχλήσεις, εμφανίζεται βασανιστικός πόνος που συνοδεύεται από δυσάρεστες αισθήσεις όπως καούρα. Ταυτόχρονα, οι οδυνηρές αισθήσεις δεν σχετίζονται με τη δραστηριότητα και τη σωματική δραστηριότητα.Ο πόνος στη θωρακική οστεοχόνδρωση στην κοιλιακή περιοχή έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • επιδεινώνεται από κινήσεις που επηρεάζουν τη σπονδυλική στήλη.
 • τα συμπτώματα δεν υποχωρούν μετά τη λήψη πεπτικών φαρμάκων.
 • εμφανίζονται ανεξάρτητα από την πληρότητα του στομάχου: με άδειο στομάχι, μετά το φαγητό.

Οστεοχονδρωσία του μαστού και πόνος στον μαστικό αδένα

Η μασταλγία είναι ένα κοινό σύμπτωμα στις γυναίκες. Πολλά κορίτσια βιώνουν πόνο στο στήθος λόγω κυκλικών ορμονικών αλλαγών. Ωστόσο, εάν δεν υπάρχει κυκλικός πόνος, οι γιατροί υποψιάζονται πιθανές αλλαγές στη σπονδυλική στήλη. Ταυτόχρονα, οι ίδιες οι γυναίκες αρχίζουν να αναζητούν την αιτία στο Διαδίκτυο και να ανακαλύπτουν πώς να καταλάβουν ότι πάσχουν από οστεοχονδρωσία.

Με εκφυλιστικές αλλαγές στη σπονδυλική στήλη, ο πόνος αλλάζει θέση και εμφανίζεται ανεξάρτητα από τη φάση του εμμηνορροϊκού κύκλου. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει οίδημα ή πρήξιμο του μαστού. Ο ίδιος ο αδένας διατηρεί πλήρως την εμφάνιση, το μέγεθος και το σχήμα του, σε αντίθεση με τις περιπτώσεις που αναπτύσσονται ασθένειες του μαστού. Παρόμοια σημάδια οστεοχονδρωσίας στις γυναίκες βοηθούν στη διαφοροποίηση της νόσου.

Τι να κάνετε εάν έχετε θωρακική οστεοχόνδρωση;

Εάν υπάρχει υποψία θωρακικής οστεοχόνδρωσης στις γυναίκες, οι γιατροί στέλνουν ασθενείς για την κατάλληλη εξέταση. Αυτή η διάγνωση της νόσου και η σωστή διόρθωση μας επιτρέπουν να αποφύγουμε τις αρνητικές συνέπειες που συνδέονται άρρηκτα με τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης. Μια ενδελεχής διάγνωση που βασίζεται σε δεδομένα εξέτασης υλικού είναι σημαντική.

Διάγνωση οστεοχόνδρωσης της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Η πιο σημαντική και συχνά μοναδική διαγνωστική μέθοδος είναι η ακτινογραφία θώρακος. Καθιστά δυνατή τη διάγνωση της οστεοχόνδρωσης στις γυναίκες, ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα των αλλαγών. Όλα εξαρτώνται από την ποιότητα της φωτογραφίας.Με την παρουσία οστεοχόνδρωσης της θωρακικής περιοχής, τα συμπτώματα στις γυναίκες στην εικόνα είναι τα εξής:

 • Παραβίαση των περιγραμμάτων των ίδιων των μεσοσπονδύλιων δίσκων μεταξύ των σπονδύλων.
 • Τροποποιημένο σχήμα δίσκου.
 • η παρουσία οστεοφύτων (παθολογική ανάπτυξη).
 • Ακανθώδεις διεργασίες με αιχμηρές άκρες, σπόνδυλοι ακανόνιστου σχήματος.
 • η παρουσία μεσοσπονδυλικής κήλης.

Θεραπεία της οστεοχονδρωσίας της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Η θεραπεία αυτής της ασθένειας είναι πολύπλοκη. Η θεραπεία της θωρακικής οστεοχονδρωσίας πραγματοποιείται σε πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα:

 1. Εξάλειψη του πόνου- Χρησιμοποιήστε ΜΣΑΦ.
 2. Ενίσχυση της σπονδυλικής στήλης– μέτρια, ισορροπημένη σωματική δραστηριότητα, φυσιοθεραπεία.
 3. χειρουργική επέμβαση– εάν εμφανιστούν μεσοσπονδύλιοι κήλες.